Data analyse

Als je kijkt naar de toekomst is data analyse iets wat steeds vaker terug komt, maar wat is het nu precies? Bij data analyse ook wel Data analytics genoemd worden diverse verbanden met elkaar gelegd waaruit bepaalde informatie komt. Dit kan van groot belang zijn als het gaat om management informatie. Hierbij is het wel goed om te vermelden dat je vaak ziet dat deze type informatie en handelen voornamelijk wordt gebruikt bij grotere kantoren. Hieronder zullen we een aantal toepassingen uitlichten die in combinatie met data analyse de toekomst kunnen maken.

Data mining is van groot belang

Bij analyses is het goed om data mining als proces erbij te gebruiken. Met data mining kun je namelijk op basis van veel data informatie halen. Zo kun je met deze methode veel meer in werkelijkheid dan je in eerste instantie zou denken. Veel banken gebruiken bijvoorbeeld data mining om zodoende fraude tegen te gaan. Hierbij hebben ze een afwijking systeem geïntegreerd op hun database waardoor ze precies kunnen zien wanneer er sprake is van fraude. Dat is natuurlijk erg handig, maar er zijn nog veel meer oplossingen.

Wat je ook vaak ziet is dat je door middel van data mining al je processen in kaart kan brengen. Dit gebeurd over het algemeen op basis van log files waardoor er vervolgens wordt gekeken hoe de processen er nu uitziet. Dit is natuurlijk erg goed, want op basis van de bestaande processen kun je kijken of je bepaalde aspecten kunt aanpassen.

Het is erg lastig om data mining zelf toe te passen als je hier geen verstand van hebt, maar wees niet getreurd. Op het internet zijn er diverse bedrijven die flexibel zijn en samen met jou naar de mogelijkheden kijken. Zo kun je bijvoorbeeld processen in kaart brengen en deze met de betreffende partij optimaliseren. Hierbij betaal je dan een succesfee en dat is natuurlijk erg fijn.

Aanbeveling, wacht niet te lang!

Het is zeker aan te raden om niet te lang te wachten. Je wilt er immers voor zorgen dat je data op een correcte manier toepast binnen jouw organisatie. Het kan voorkomen dat je niet weet waar je moet beginnen en dat is natuurlijk logisch. Om deze reden is het altijd goed om samen met een data specialist te kijken hoe je het beste te werk kunt gaan.

Posted by Nikita van Belkom

Geef een antwoord