De leukste miniatuurspellen

Miniatuurspellen

 

Gezelschapsspelletjes zijn de ideale tools om sfeer in je huis te halen. Samen bordspellen spelen schept namelijk een band en creëert gezelligheid, tenminste als je geen slechte verliezer bent. Het is niet voor niets dat gezelschapsspelletjes zo populair zijn! Gezelschapsspelletjes bestaan in verschillende soorten, een leuke aanrader is het miniatuurspel. Benieuwd naar wat dat juist is? In dit artikel vertel ik je meer!

 

Wat is een miniatuurspel?

Een miniatuurspel is een type van bordspel, dat gericht is op het coöperatief spelen. Dat wil zeggen dat je het spel samen speelt, in plaats van tegen elkaar en dat heeft zo zijn voordelen. Niemand die verzuurd rondloopt, omdat hij verloren heeft bijvoorbeeld! Miniatuurspellen hebben meestal verschillende miniaturen. Kleine, plastieken “poppetjes” die verschillende persoonlijkheden vertegenwoordigen. Meestal is de bedoeling van een miniatuurspel, dat je samen op avontuur gaat en bepaalde quests vervolledigt. In miniatuurspellen kan je je fantasie de vrije loop laten gaan. Vaak worden de mannetjes van het spel geschilderd, ook dat is onderdeel van de hele miniatuurbeleving!

 

De beste miniatuurspellen

Er zijn ontzetten veel miniatuurspellen waaruit je kunt kiezen. Zoveel, dat kiezen zelfs moeilijk wordt! Wil jij graag enkele suggesties? Lees dan snel verder!

 

Star Trek: Attack wing

Dit miniatuurspel is ideaal voor zij die houden van Star Trek, maar je hoeft niet per se een Star Trek liefhebber te zijn om het spel te waarderen, want het spel zit ook gewoon goed in elkaar! Dit tactisch miniatuurspel, speelt zich af in de ruimte, meer bepaald in het Star Trek universum. Samen met je medespelers ga jij het universum veroveren, dit met behulp van leuke, aanpasbare ruimteschepen!

 

Mansion of madness

Deze miniatuurgame is er eentje dat je niet zomaar aan je kunt laten voorbijgaan! Volgens vele beoordelingen is het één van de leukste spellen ooit gemaakt, maar het hangt er natuurlijk vanaf welke spellen jij graag speelt. Mansion of madness is een spel, voor zij die van een uitdaging houden. Het spel werkt samen met een app op je computer of gsm en draait erom om een uitweg te vinden in een spookhuis zonder dat monsters je te pakken krijgen. Je kunt kiezen uit verschillende scenario’s sommige zijn moeilijk, andere al wat makkelijker. Doe dit spel wel niet, wanneer je niet houdt van lange gezelschapsspellen of wanneer je niet veel tijd hebt, want een potje Mansion of madness kan 1 tot 4 uur duren, afhankelijk van het scenario dat je kiest. Bij dit spel draait het voornamelijk om tactiek en samenwerking en dat maakt het spel zo boeiend! De miniaturen bestaan uit de verschillende personages en ontzettend veel monsters!

Posted by Nikita van Belkom

Geef een antwoord