Een aantrekkelijk webdesign?

Zitten er momenteel wel wat mensen op je website maar klikken ze niet door? Merk jij dat je de nieuwe bezoekers op de webpagina niet kan overhalen? Dan ligt dit misschien aan het webdesign van de website. Een website bezitten als ondernemer is slecht de eerste stap. Indien je website er niet goed uitziet dan zullen mensen er ook niet blijven hangen. In deze blog zal je lezen over de wereld van webdesign en de impact op de consument.

De toegevoegde waarde van webdesign

Een website is net als een kaal blad die nog volledig beschreven kan worden. Het ideale hiervan is dat je het kan indelen naar behoren. Op deze manier kan je het webdesign aanpassen op je doelgroep. Het is als consument zijnde natuurlijk leuker om rond te kijken op een website die er strak uitziet en aansluit bij de interesses. Neem als voorbeeld een skateboard winkel die in bezit is van een website met webshop. Stel dat de webshop een standaard systeem is wat heel generiek overkomt dan zou de consument hier minder connectie hebben. Nu stel je je voor dat de webpagina en webshop onder een uniform webdesign vallen met een bijpassend thema. De webshop zal gevuld zijn met beeldmateriaal en fragmenten die vallen binnen de doelgroep. Het inspelen op de doelgroep is al belangrijk bij een fysiek verkooppunt laat staan bij een webshop met een veel hogere concurrentiestrijd. De meerwaarde van webdesign is niet alleen mooie kleurtjes en een strakke indeling. Het is vak waarbij veel aspecten naar voren komen.

 

webdesign

 

Wat houdt webdesign allemaal in?

Veel mensen denken bij webdesign toch vaak puur aan het uiterlijk van een webpagina. Het mooi opmaken ervan en bijpassende plaatjes zal voor de meeste mensen het begrip zijn. Echter is webdesign een dienst waar veel meer bij komt kijken. De opmaak van een pagina is gebonden aan de doelgroep en de visie de onderneming. De toegevoegde waarde van webdesign op het gebied van opmaak ligt juist bij de uniformiteit. Een strak design met overeenkomende thema’s zal de klant sneller binden aan het merk. Denk hierbij ook aan verschillende platformen waarbij een uniform webdesign een grotere verbinding creëert. Op de mobiele webpagina voor je telefoon en tablet dezelfde sterke uitstraling als die van de computer. Dit zijn slechts enkele opties van het vak webdesign. Indien je geïnteresseerd bent en je onderneming naar het volgende niveau wilt tillen moet je contact opnemen met een van de specialisten.

 

Posted by Nikita van Belkom

Geef een antwoord