Pizza oven

Pizza oven

Je kunt als groot liefhebber van de pizza elke week een aantal keren een beroep doen op de pizzeria die tegenwoordig de door jou bestelde pizza keurig bij je thuis aflevert. Je kunt echter ook kiezen een investering te doen in een kwalitatief goede pizza oven. In die pizza oven bak jij je eigen pizza’s, die je gewoon bij elke supermarkt kunt halen. Op termijn verdien je de investering in de pizza dus terug, want elke week een paar keer naar de pizzeria loopt wel heel erg in de papieren.

 

Elektrische pizza oven biedt snelheid

Een elektrische pizza oven is net als een gasoven vele malen sneller dan hout gestookte ovens en perfect geschikt om de lekkerste pizza’s te bakken. In een speciale pizza oven kun je elke willekeurige pizza bakken, want de ovens zijn specifiek toegerust op het op de best mogelijke manier bakken van pizza’s. En als jij de gordijnen dicht doet, een kaarsje op tafel zet en een lekker drankje voor jezelf serveert is het net of je in de pizzeria bent terwijl je gewoon aan de keukentafel in je eigen huis zit.

 

Pizza oven met twee verdiepingen

Er is een enorm aanbod aan goede pizza ovens beschikbaar. In de meeste gevallen zijn de pizza ovens in een behuizing van roestvrij staal gegoten. Er kan sprake zijn van twee ‘verdiepingen’ waarbij je soms ook nog eens de temperatuur apart voor boven en beneden in kunt stellen. Vaak is sprake van isolatie met steenwol, is de pizza oven voorzien van binnenverlichting en is baksteen met een brandveilig materiaal gebruikt.

 

Oven met verschillende vermogens

Je koopt een pizza oven in verschillende vermogens, zoals je ook ovens met verschillende ruimtes aanschaft. Het is maar net wat jij wenst. Ook de capaciteit verschilt. Soms kun je twee pizza’s in je pizza oven kwijt, soms ook wel vier. Voor het geval je écht honger hebt dus. Een pizza oven heb je in elektrische uitvoering dus voor als je snelheid wenst, je kunt echter ook kiezen voor een oven op gas. Ook het temperatuurbereik van een pizza oven kan verschillend zijn. Doorgaans ligt dat bereik ergens tussen de 50 en 320 graden Celsius. Zoals gesteld kun je ervoor kiezen een pizza oven te kopen waarvan de temperatuur apart is in te stellen. En zo creëer jij je eigen pizzeria thuis. Want met de beste pizza oven kun jij de lekkerste pizza’s bakken. Voor nu alvast smakelijk eten!

Posted by Nikita van Belkom

Geef een antwoord