Roti Eindhoven voor een heerlijk diner

Roti EindhovenRoti, bijna iedereen komt weleens in aanraking met het Surinaamse eten wat is overgewaaid naar ons land. De markt hiervoor groeit steeds meer, mensen willen graag de dunne wrap-like pannenkoek met aardappel, kouseband, ei en saus proberen. In de grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam zie je veel tentjes die dit eten serveren. In Eindhoven is dit ook het geval; de stad maakt meer plaats om deze roti-zaken te ontvangen en hiermee ook de inwoners van Eindhoven kennis mee te geven van de Surinaamse cultuur en de roti. Vooral onder de inwoners die uit het Caribisch gebied komen wordt de roti zeer goed ontvangen in Eindhoven. Mensen uit Eindhoven hoeven niet meer 80 km te rijden naar Rotterdam om hun geliefde eten te halen.

Buitenland

Het buitenland heeft voor deze opwaai gezorgd en veel restaurants of afhaalzaken die roti bereiden komen vanuit het buitenland in Nederland werken. Zo zijn er later ook veel mensen uit Azië en Indonesië gekomen die hun gerechten wilden delen met Nederland. Er zijn veel tentjes opgebouwd in korte tijd om hun kennis van eten te delen met ons. Ook Surinamers die in Eindhoven zijn gaan wonen profiteren ervan om in de stad zelf een zaak te beginnen en zo hun thuisland dichtbij zich te kunnen houden.

Afhaal en bezorgen in Eindhoven

Afhalen is een populair fenomeen in Nederland en tegenwoordig is het makkelijk om je eten van te voren te kunnen bestellen via de telefoon. Het kan hierna een aantal uur later gewoon opgehaald worden. Dit is een veel snellere manier dan eerst naar het desbetreffende restaurant te gaan en de bestelling door te geven. Veel restaurants hebben een website waar via je online kan bestellen en betalen: snel en simpel. De meeste restaurants doen ook aan bezorgen en dit komt langzaam met roti ook opgang, meer eigenaren zien dat de vraag naar bezorging groter en groter wordt, mensen willen zo min mogelijk hoeven te doen om hun eten te kunnen krijgen. In Eindhoven werken steeds meer restaurants samen met bezorgdiensten van buitenaf zoals Deliveroo om hun bestellingen te laten bezorgen, ook de Surinaamse restaurants gaan hier langzaam maar zeker in mee om een groter publiek te bereiken en hun naamsbekendheid te vergroten.

Posted by Nikita van Belkom

Geef een antwoord