Trapbekleding Rotterdam voor de juiste afwerking

Trapbekleding RotterdamJe kunt met verschillende materialen de mooiste trapbekleding realiseren, want de trap hoort er tegenwoordig helemaal bij. Hing de trap er aanvankelijk maar wat bij en werd er wat betreft de aankleding amper aandacht aan besteed. Tegenwoordig is de trap vaak een eyecatcher en wordt behalve voor de mooiste trapbekleding ook met fraaie verlichting werkt.

Denk wel aan de slijtvastheid bij aankoop van tapijt

Meest populair als het om trapbekleding gaat is en blijft toch hout, er is echter genoeg keuze voor ander materiaal. Hout overigens, is een populaire manier van trapbekleding vanwege de warmere uitstraling vooral en vaak gebruikte houtsoorten zijn beuk, eik, esdoorn, es, weng├ę en iroko. Je kunt ook kiezen voor een trap met tapijt. Je kunt met tapijt kiezen voor lopers, maantjes of je doet gewoon heel de trap met tapijt. Kies wel voor stevig en niet al te glad tapijt. Bovendien is het verstandig om aan de slijtvastheid te denken bij aankoop van tapijt voor op de trap. Laminaat is anno 2019 ook een populaire trapbekleding. Check bij de specialist naar een interessante laminaataanbieding.

In fabrieken en kantoren wordt vaak metaal als trapbekleding gebruikt

Ook metaal of inox wordt meer en meer toegepast als het om trapbekleding gaat. Metaal is echter wel aan de dure kant en bovendien levert het wel lawaai op. Voor kantoren of in de fabriek wordt metaal vaak toegepast. Trapbekleding in de vorm van staal is ook al erg fraai, zeker als je het combineert met glas of hout of bijvoorbeeld natuursteen. Staal zie je dan ook met name terug in moderne huizen met een meer strak design.

Linoleum? Dan is je trap in elk geval gemakkelijker schoon te houden

Wel eens aan linoleum trapbekleding gedacht? Voordeel van linoleum is dat de trap gemakkelijk schoongehouden kan worden. Bovendien werkt het geluiddempend en heb je ontzettend veel te kiezen wat betreft de kleuren en de motieven. Natuursteen? Ook al een meer dan interessante optie en een van de meest duurzame vormen van trapbekleding. Houd wel rekening met gladheid, want natuursteen kan soms gewoon erg glad zijn.

In verschillende kleuren beschikbaar

Je kunt ook PVC gebruiken voor op de trap. PVC is veilig en wordt niet voor niets als anti slip laag gebruikt. Bovendien is PVC in tal van verschillende kleuren beschikbaar. Belangrijk is dat PVC een hoge slijtvastheid heeft en bovendien krasbestendig is. Trapbekleding van PVC is bovendien gemakkelijk te onderhouden.

Posted by Nikita van Belkom

Geef een antwoord