Zakelijke kleding dames voor het bedrijfsleven

Zakelijke kleding damesHet bedrijfsleven voor dames kan door de groei van meer vrouwelijke zakenkleding makkelijker gemaakt worden. Door de jaren heen zijn veel bedrijven soepeler geworden als het gaat om hoe te kleden voor werk. De meeste bedrijven hebben bekende mantelpakje de das om gedaan. Vrouwen hoeven niet meer verplicht hakken en een rok aan, de keuze ligt vrijer bij de dames en zij mogen voornamelijk zelf kiezen. De meeste bedrijven hanteren hierbij wel iets van richtlijnen zodat de zakelijke kleding gepast is voor de bedrijfssfeer in het bedrijf.

Vroeger

Zoals al vermeld zijn de meeste mantelpakjes de deur uit, sommige bedrijven hebben wel bedrijfskleding zoals vliegtuigmaatschappijen die hun stewards en stewardessen in dezelfde stijl gekleed willen hebben om een eenheid te vormen voor de passagier. Bedrijven waren voorheen een stuk strenger, vrouwen moesten er vrouwelijk uitzien door middel van hoge hakken, rokjes, blouses en make-up. Zakelijke kleding werd verder gezien als iets wat voor een speciale gelegenheid werd aangetrokken. Vrouwen paarde hun accessoires aan hun kleding om er zo goed mogelijk uit te zien. Hierdoor kregen ze wellicht toch promotie. Veel kledingwinkels waren niet ingesteld vroeger op werkende vrouwen, de vrouw was er voor het huishouden en zorg voor de kinderen. Werkende vrouwen werden als minderwaardig gezien, pas later kwam daar verandering in dat vrouwen ook gingen werken en geld gingen verdienen. Zakelijke kleding werd hierdoor pas ook later geïntroduceerd voor dames dan voor mannen omdat mannen nou eenmaal een hogere status hadden dan vrouwen. Dit zorgde er ook voor dat vrouwen pas later toepasselijke werkkleding zelf mochten kiezen of aanpassen naar hun eigen smaak, dit mocht in eerst instantie niet.

Nu

Nu is dit allemaal veel minder streng en zijn vrouwen veel vrijer geworden om zelf de kledingkeuze te mogen maken. Tegenwoordig zijn de winkels helemaal ingesteld op vrouwenemancipatie die over de hele wereld nog groeit. Vrouwen kunnen nu ook tegenwoordig online zelf hun kleding bestellen om zo snel en makkelijk de goede zakelijke kleding te vinden die bij hun smaak en visie past voor het bedrijf waarvoor ze gaan werken of zelf opzetten.

Posted by Nikita van Belkom

Geef een antwoord